Ο Ιατρός

Βιογραφικό

Ο  Ανδρεας Μαρινακης είναι έμπειρος επεμβατικός καρδιολόγος, με 20+ χρόνια αριστείας στην επεμβατική καρδιολογία και στην παροχή εξατομικευμένων ιατρικών λύσεων.

Είναι Διευθυντής του Αιμοδυναμικού εργαστηρίου του 251 Γενικου Νοσοκομειου Αεροποριας από το 2017 (με παρουσία από το 2006 )και  επίσημος συνεργάτης των νοσοκομείων Ερρίκος Ντυνάν και Metropolitan General.

Aπό τις ανωτέρω θέσεις εκτελεί όλο το φάσμα των επεμβάσεων σε καθημερινή βάση, τακτική ή επείγουσα, όπου απαιτείται.

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 2007 στο οποίο παρέχει ιατρικές υπηρεσίες πλήρους καρδιολογικού ελέγχου για θέματα διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Στρατιωτικής Ιατρικής ΣΑΣΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (στις πρώτες θέσεις κατάταξης εισαγωγής και αποφοίτησης). Είναι επίσης Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιπποκράτειο νοσοκομείο, Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική) με βαθμό Άριστα, στο πεδίο της αρτηριακής υπέρτασης.

Μετεκπαιδεύθηκε στην Επεμβατική Καρδιολογία το 2005 στο Gasthuisberg Hospital / Κathiolieke Universiteit Leuven (KUL)/ Belgium, ένα από τα αρχαιότερα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελιγμένες επεμβατικές τεχνικές, με εκπαιδεύσεις σε διακεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Κατέχει πλούσιο επιστημονικό έργο, με δημοσιευμένες εργασίες και συμμετοχή σε τοπικά και διεθνή καρδιολογικά συνέδρια, ως προσκεκλημένος ομιλητής, σχολιαστής ή προεδρεύων.

Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην επεμβατική καρδιολογία και την εφαρμογή της στην θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, οξείας και χρόνιας, καθώς και στην αρτηριακή υπέρταση.

Βασική πεποίθηση του αποτελεί ότι το κλειδί της επιτυχημένης θεραπείας βρίσκεται στον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται την καθοδήγηση και υποστήριξη του γιατρού του, για να εστιάσει την προσοχή του στον επίκεντρο του σώματος του, την καρδιά του. Αποσκοπεί στην παροχή εξατομικευμένης θεραπευτικής πρότασης, με στόχο την αναθεώρηση και αναμόρφωση των προσωπικών συνηθειών και τρόπου ζωής των ασθενών (διατροφή, έλεγχος σωματικού βάρους, άσκηση, ψυχική υγεία), για την εξασφάλιση της καρδιολογικής και γενικής τους υγείας Ετσι αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης και η ποιότητα ζωής ενώ ελαττώνεται η εξάρτηση από τη φαρμακευτική αγωγή.

Το Ιατρείο

ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (MEDICAL RING)

ΩΣ ιατρός , μαζί με τους συναδέλφους-συνεργάτες μου από τα νοσοκομεία όπου δραστηριοποιούμαστε, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα,έχουμε καλά αποτελέσματα διότι η αντιμετώπιση του ασθενή είναι ολιστική και όχι μεμονωμένη από τον κάθε επαγγελματία υγείας χωριστά. Η συνεργασία των ιατρικών και παραιατρικών ειδικοτήτων είναι αυτό που διαφοροποιεί το αποτέλεσμα. Ο συντονιστής ιατρός έχει αυτόν ακριβώς τον ρόλο. Προσφέρει στον ασθενή του τη βέλτιστη θεραπεία από τους κορυφαίους σε κάθε τομέα και κάθε πάθηση χωριστά αλλά ταυτόχρονα συνθέτει μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, θεραπεία και παρακολούθηση, αποκλειστική για τον κάθε ασθενή.

Ιατρικές Υπηρεσίες Medical Ring:
  • ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗ
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  • 2η ΓΝΩΜΗ/Expert Opinion

Focus on Cardiac Remodeling

Κάθε ασθενής και μία ιστορία